24.3.2013 – volné mistrovství ČR – Micro 2013

Karel Martinec


Na tento nedělní závod vyrážím hned po sobotním posledním závodě Xray Challenge, který se jel v Holešově. Takže nabitý víkend plného ježdění.

Do Zubří vyrážím brzo ráno se synem Pavlem a manželkou. V Hulíně přibíráme Matěje Malíka a jeho maminku Jitku. Plně naloženi a za pořádného mrazu (dle některých), kdy teplota klesla na -12°C, přijíždíme do Zubří jako první. Ne že by jsme byli první, někteří spali v tělocvičně místní školy. Rozbalujeme kufry. Já se starám o pneumatiky jak Pavlovi, tak i Matějovi, Jitce a jedny jsem nalepil i Kubovi Šimurdovi. Jednu sadu jsem později upravil i Petrovi Denkovi z Polné. Nebojte se, to se nechlubím a ani si nestěžuji. Jen konstatuji moji činnost na závodě. Jitce jsem i měnil motor a odpájel konektory, o kterých jsem se domníval, že by mohli mít vliv na výpadky proudu do motoru. Závada ale byla zřejmě v motoru. Druhý motor Jitce poskytl Lukáš Diblík ze své formule. Jelikož Jitka nedokončila 3 jízdy, tak na ní zbylo 19. místo v celkovém pořadí. Pavel se snažil, co mohl, ale na Kubu Šimurdu a Marka Schillera to nestačilo. Celkové třetí místo bylo i tak velkým úspěchem. S 11. místem je i spokojen, Matěj, který jezdí na něco přes rok. Domnívám se, že Mikuláš byl hodně zklamaný. Od čtvrtého místa ho dělilo pouze 2.254 sekundy.

Petr Nesládek jel 2 kategorie. V obou byl úspěšný a stanul na bedně. V kategorii 2WD na tom nejvyšším stupínku a ve formulích druhý. Pěkný úspěch. Škoda, že Pavel nechtěl v kategorii 2WD startovat. Mohl se pokusit získat další medaili.

Report z tohoto mistrovství najdete na stránkách pořádajícího klubu MK Zubří zde.

Za klub RC E. Junkové na tomto mistrovství startovali v těchto kategoriích.

1:18 Stock 4WD

  • Martinec Pavel (3.místo-celkově, 3.místo v kategorii junior)
  • Nesládek Mikuláš        (5.místo-celkově, 5.místo v kategorii junior)
  • Malík Matěj                (11.místo-celkově, 7.místo v kategorii junior)
  • Blažek Matyáš (15.místo-celkově, 10.místo v kategorii junior)
  • Malíková Jitka (19.místo-celkově)

1:18 Stock 2WD

  • Nesládek Petr             (1.místo-celkově)

1:18 Formule 1

  • Nesládek Petr             (2.místo-celkově)

 

Videa a bohatou fotogalerii najdete zde viz stránky klubu http://rcejunkove.cz/index.php/clanky/448-24-3-2013-volne-mistrovstvi-cr-micro-2013