Open Challenge Praha 22. – 24.3.2013 info

Jan Domanský


Váže závodníci,

6. závod OPEN Challenge nám pomalu „klepe na dveře“ a tak si dovolujeme následujícími řádky připomenout to nejdůležitější, co je s tímto závodním víkendem spojené. Jak jsme již avizovali na minulém závodě, zbytek seriálu se odjede již v nové hale v Praze Ruzyni. Pro vás co jste v této hale ještě neyli, nebo o ní neslyšeli tak pár základních informací – především hala o rozměrech 50×24 metrů s parkovištěm a dobrým přístupem, možností ubytování a stravy. Jinými slovy dnes z našeho pohledu nutný pořadat elský standart. Brandýs byl sice co se RC závodů týče „kultovní“, ale rozměrama dráhy malinko zaostával. Hala v Praze-Ruzyni je svými rozměry nadprůměrná, dostupná ze všech stran po pražském okruhu, takže není potřeba se proplétat vnitřní Prahou. Dostatečný prostor Nám umožňuje nejen dostat rozměry dráhy na přívlastek „nejvetší v ČR“ (koberec je 22×30 m pro ONROAD a 20×35 m pro OFFROAD), ale zároveň Vám poskytne dostatečně prostorné depo přímo u okruhu. Galerie – ochoz, ze kterého se pilotuje je přístupný přímo z prostor haly a není tedy nutné nic obcházet. Jedinou změnou pro Vás tedy je cíl Vaší cesty, který je na adrese Praha-Ruzyně, ulice Drnovská 19/43. Na obrázku níže máte veškeré potřebné informace k přístupu a parkování v nové hale.

Zobrazit místo OPEN Challenge na větší mapě

 

Přihláška do závodu Onroad Přihláška do závodu Offroad

Startovní listina Onroad Startovní listina Offroad

Onroad race registration Offroad race registration

Onroad start list Offroad start list

Více informací ZDE More information

 

Ilustrační foto dráhy, koberec který je o 6 metrů širší. Určitě se nám tak otevírá prostor pro postavení nejen technické, ale i rychlé dráhy. Na této ploše vám budeme moct připravit dráhu, která svými rozměry splňuje běžné evropské parametry.

""

""

V pátek jako vždy postavíme trať pro Onroad závody a vy si kolem 22:00 – 22:30 budete moci bezplatně zatrénovat a připravit se tak na sobotní závod.

Tak jako na minulém závodě budete mít možnost pro sobotní Onroad závod zapůjčení modelů DARE RC s karoserií PEUGEOT 207 nebo 208. Kategorie HOBBY PEUGEOT Cup, která je určena především pro naprosté nováčky nebo HOBBY Peugeot Cup RENT Model pro ty, kteří nevlastní svůj model pokračuje a nováčci si mohou i nadále plnit krevní oběh adrenalinem ze závodní jízdy.

""

Rovněž i vy všichni, kteří budete mít svůj model splňující podmínky jízdy v hobbíkách a navíc budete mít model vybavený touto karoserií máte možnost bodovat a poprat se o bednu v PEUGEOT Cupu . Pro zájemce jsme připravili k zapůjčení 20 kompletních modelů za částku 600,- Kč včetně startovného. Pro ty kdo nebudou mít vlastní nabíječku a přijedou opravdu „s rukama v kapsách“ pak bude opět připraveno i nabíjecí centrum tak, abyste byli schopni nabít pohonné akumulátory a mohli v pohodě odjet další jízdy. Část připravených podvozků DARE RC je zájemci opět zamluvena, takže vy co ještě váháte a nemáte připravený model pro tuto kategorii, která Vás třeba oslovila kontaktujte Nás. První cupový závod v ČR pořádaný se srovnatelnou technikou tedy pokračuje, a jeho osud je především na Vás závodnících. Nováčci si zde mají možnost vyzkoušet co to je závodit a vy co nemáte chuť na závodech věčně laborovat s nastavením podvozků nebo nezvládáte rychlejší modely ať už díky zkušenostem nebo věku máte možnost si rovněž pohodově zajezdit s minimálními náklady. Všichni závodníci, kteří přijedou na závod již v pátek nebo v sobotu večer mají možnost ubytování v hotelu a příznivou cenu. Jenom připomínáme, aby jste si nezapoměli ubytování včas zarezervovat. Oproti závodům v Brandýse si sebou budete muset tak jako na jiných závodech přivézt stolek a židličku. Prodlužovák a přezůvky jsou pak samozřejmostí.

""

""

Po ukončení závodů Onroad bude ihned v sobotu večer stavěba dráha pro nedělní závod Offroad. Vzhledem k velikosti haly můžeme potěšit i závodníky této kategorie, především pak osmičkáře, že dráha bude postavena také na větším prostoru, a tím si s svými „mazlíčky“ užijete zcela jistě daleko více zábavy. Ilustrační obrázek dráhy z minulého závodu – plocha zátěžového koberce má rozměry 35×20 metrů, což je v České republice největší indoor plocha na které se offroady jezdí.

""

""

Vy kdo si bude chtít zatrénovat na tyto závody budete tak moct v průběhu sobotního večera po jejím dostavění. Kdo se zúčastnil některého závodu offroadů nám jistě může potvrdit, že dráha je postavená s ohledem na maximální bezpečnost nejen modelů, ale i Vás jezdců a nasazovačů, tak aby se minimalizovalo nebezpečí případného zranění. Dráha je postavená na speciálním zátěžovém koberci a atraktivitu skoků nebo tzv. paraboly si již mnozí v Vás na našich závodech vyzkoušeli. Na minulém závodě pak přibylo ještě křížení dráhy, které si všichni jezdci velice pochvalovali. Tak jako pro ONROAD závody, tak i na OFFROADY je NUTNÉ si sebou kromě prodlužováku a přezůvek přivézt i vlastní stolek a židlicku !!!!

Tribuna pro jezdce je v hale v Ruzyni na balkonu – chceteli ochozu, který je přístupný z prostoru haly. Nemusíte tak nikde nic obcházet a z depa vystoupáte rovnou na tribunu, kde bude mít každý opravdu dostatek životního prostoru. Fotografie vám přiblíží, jak tribuna vypadá a jaký je ne ní přístup.

""

""

""

Občerstvení je zajištěno v restauraci, která je součástí haly. Vy co hledáte pak ještě víkendové poklábosení mimo závodní areál si jistě najdete v okolí haly nebo dál v hluboké Praze dostatek možností jak vyplnit nekonečnou předzávodní noc :-)))….

Závěrem tedy krátké shrnutí:
Prostorné depo pro závodníky, z kterého vidíte na dráhu. Židle, stolky, prodlužovací kabely a přezůvky si přineste sebou. Občerstvení v restauraci včetně teplého jídla zajištěno. Náhradní díly na modely SERPENT, XRAY,DARE RC a Associated budou k dostání přímo na závodech a rovněž tak běžné modelářské příslušenství (pneu, mazání, karoserie, elektronika….).

V případě dotazů či jakýchkoli nejasností Nás neváhejte kontaktovat na telefon 773 333 333 (Honza Domanský) nebo na email: jan@domansky.cz .

"pod

Takže vy co se chcete o víkendu 22. – 24. 3. 2013 pohodově bavit začněte chystat svoje modely a pak už Vám zbývá pouze nacvakat do navigace adresu Drnovská 19/43, Praha a vyrazit za zábavou…

Na viděnou s Vámi se těší tým pořadatelů

Více na WWW.PROFIMODEL.CZ