Expedice Adamov Alexandrova Rozhledna

Josef Sperát


V neděli se uskutečnila expedice  na rozhlednu, která se nachazí nad Adamovem u Brna. V 10 hodin ráno už byly zapojeny baterie v modelech a my se vydali tím správným směrem.

Jeli jsme hned po malé cestičce směrem na vrchol hřebene k prvnímu rozcestníku. Abychom šli správným směrem, naše cesta vedla po modré turistické značce směrem na Křtiny.

Nejdříve se šlo po docela velké cestě, ale u kamenného pomníku se přeměnila na úzkou cestičku. Zde docela vyfukovalo a sem tam padla vločka sněhu. Netrvalo dlouho a my jsme dojeli s modely k prvnímu záchytnému bodu. Byly to skály s vyhlídkou, odkud byl  krásný výhled na údolí.

Odtud asi po 200 metrech se nacházela malá jeskyně, kde jsme zalezli, zdlábli svačinu a dali si teplý čaj. Já provedl výmněnu baterie. Po krátké zastávce jsme se zase vydali dál po modrém značení  až k další velké cestě. Zbytky sněhu byly parádním zpestřením, kde jsme si krásně zajezdili.

Po výjezdu až na vrchol jsme jeli směrem k Adamovu na další vyhlídku.  Na ni se jelo přes zarostlý les a sem tam letmo se objevila malinká cestička.Tady sme udělali nějaké fotečky a pádili dál. Sem tam už byla vidět mezi stromy rozhledna a k ní vedla od dalšího rozcestníku cestička, na které na konci byly kořeny a kameny. Tady jsme si udělali pár krásných výjezdů a šup nahoru na rozhlednu.

Auta byla zaparkována dole a my se kochali tím krásným výhledem na okolí a krajinu kolem nás. Počasí bylo docela přijatelné, a rozhled byl parádní, ale hodně tu vyfukovalo a my museli pokračovat. Dole pod rozhlednou se nachází posezení a kousek opodál cedule s popiskem. No nic, zde jsme toho viděli hodně a cíl byl zdolán. Od rozhledny jsme pokračovali už zpět do Adamova.

Expedice trvala cca 5 hodin a my ujeli cca 6 km. Hlavní cíl sice byla rozhledna, ale hlavně jsme jeli prozkoumat oblast, zdali se dá uskutečnit expedic víc a myslím, že je to další krásná lokalita kousek od Brna, kde se pobavit s kamarády.

Více foto na odkazu: http://speryj.rajce.idnes.cz/Adamov_Alexandrova_Rozhledna/

Video zde: http://www.stream.cz/uservideo/797461-rozhledna