Poslední závod seriálu ZVK

Karel Martinec


Na poslední závod seriálu ZVK v Pozděchově vyrážím pouze s Pavlem. Příjezd do krásně zasněžené krajiny budil dojmem, že zima teprve začíná. Později jsem mluvil s Myšičkou, a ten konstatoval, že na Jihlavsku už rozkvétají sněženky a v Pozděchově panuje pravé zimní počasí.

Vybalujeme tedy věci a překvapuje mě malý počet lidí v hale. Přítomni byli Diblík, Hájek, Holub s Janem Kratochvílem, Myšičkové z Polné, Ríša Hladký a Fanánek Stodola. Po nás přijíždí ještě Brodský, Pykal, Maňák a Schiller. To bylo celé startovní pole.

Vyhlášeny byly kategorie 1:18: 2WD, 4WD-Stosck, 4WD-Open a 1:24 Expert

V kategorii 1:18 F1(Brodský, Hájek) a 1:24 Expert (Diblík, Maňák) startovali pouze 2 jezdci a tak jely tyto dvě kategorie v jedné skupině. V kategorii Open startovali Schiller, Stodola Fanánek, Holub, Brodský, Kratochvíl Jan a Pykal. Do kategorie 4WD se přihlásili Martinec, Schiller, Myšička, Fanán a Hanka Stodolovi, Richard Hladký a Jan Kratochvíl.

Ve dvojkolkách startovali 3 jezdci. Holub, Diblík a Hájek. Pavlovi bylo sděleno, že pokud se přihlásí a dojede byť na posledním místě, tak celkově skončí ve dvojkolkách na 3. místě v celkovém součtu pořadí celého seriálu. Jenže Pavel se rozhodl jet jen jednu kategorii. Dostal novou vysílačku a potřeboval se s ní sžít. Pokud by jel 2 kategorie, a každou s jinou vysílačkou, tak by asi nezajel žádný výsledek. Mezi jízdami studoval možnosti nastavení nové vysílačky a ty pak aplikoval v nové jízdě. Takže ani vidina poháru za celkové 3. místo ho nezlomila jet i dvojkolky. Nejezdí na závodu za honbou poháru, ale za zábavou a děním kolem RC aut. No sami si přiznejte, kdo by se zachoval tak jako Pavel.

Mezi finálovými jízdami byla vždy vyhlášena pauza 10 minut na dobití baterií.

Po skončení závodů se rychle uklidila dráha a začalo se s vyhlášením výsledků.

Prvně se vyhlásilo pořadí posledního závodu a pak celého seriálu. Součástí bylo i losování spousty dárků od sponzorů.

 

Pořadí posledního závodu.

1:24 Expert

  1. Maňák David
  2. Diblík Lukáš

 

1:18 Formule

  1. Brodský Tomáš
  2. Hájek Svatopluk

 

1:18 2WD

  1. Diblík Lukáš
  2. Holub Libor
  3. Hájek Svatopluk

 

1:18 4WD Open

  1. Schiller Marek
  2. Brodský Tomáš
  3. Holub Libor
  4. Pykal Filip
  5. Stodola Fanánek
  6. Kratochvíl Jan

 

1:18 4WD Stock

  1. Schiller Marek
  2. Myšička Martin
  3. Martinec Pavel
  4. Kratochvíl Jan
  5. Stodola Fanán
  6. Hladký Richard
  7. Stodolová Hana

 

Ve fotogalerii najdete celkové výsledky seriálu ZVK 2012-2013

Tohoto seriálu se zúčastnilo celkem 41 jezdců jen v kategorii 1:18.

Fanán Stodola seznámil účastníky závodu informace o dalším ročníku ZVK. Nebudu předbíhat, a proto si počkejte na informace přímo od Fanána a Hanky Stodolových, kteří vás budou určitě informovat.

Další závod modelů 1:18 a 1:24 se jede 2.3.2013 v Karlovicích v rámci seriálu RCEJ Zlín. Těším se na vaši účast

 

Prosím omluvte současný výpadek našich klubových stránek, které napadali hackeři a na jejich obnově se usilovně pracuje. Klub děkuje za pochopení.

Martinec Karel

RCEJ Zlín