Rebels Race vede Jirka Vyšín

Zdeněk Beneš


Seriál volných závodů Rebels Race, který se koná ve Rtyni v Podkrkonoší, zatím průběžně vede v kategorii Open Jirka Vyšín. V kategorii Stock vládne Michal Kneys a Hobbíci mají v čele Milana Wolfa. V neděli 27. ledna jedeme pátý závod! …

Minulý závod byla velká paráda. Vánočního závodu se zúčastnilo 126 aut, všechny kategorie byly hodně nabušené a dostat se do finále A nebylo rozhodně jednoduché. Na fotogalerii ze závodu se můžete podívat zde. Na start se postavilo ale i hodně juniorů, kteří si vyzkoušeli závodění na velké kobercové dráze o rozměrech 35×20 metrů. Závodníci si pochvalovali i důsledné kontrolování jízd rozhodčím, komentované jsou všechny jízdy. Každý si ze Rtyně odvezl dárečky a i přes obrovský počet závodníků jsme končili poslední jízdu v osm hodin večer.

Kategorie Open

Tak, jak se můžete podívat v tabulkách průběžného pořadí seriálu, v čele zatím nejobsazenější kategorie Open se 49 závodníky je Jirka Vyšín z X-teamu, který letos třikrát vyhrál a má tak po škrtu jednoho výsledku 300 bodů, druhý Víťa Hola má 220 bodů a na třetí příčce je nejlepší závodník kategorie Old Boys Martin Kořínek s 200 body. Nejlepším zástupcem Team Rebels je na čtvrtém místě Petr Sedláček se 194 body, pátou pozici drží Kuba Mrázek. V první desítce průběžného pořadí kategorie Open ještě figurují Roman Kořínek, Martin Ševčík, Petr Grof, Míra Červ a Ivoš Gombík.

Kategorie Stock

Ve Stockách se zatím do celkového pořadí zapsalo 34 závodníků a závodnic, v čele je Michal Kneys, jehož náskok je ale pouhých 20 bodů na Milana Wolfa. Třetí příčku drží Pavel Švec, který snad v neděli více zabojuje s modelem Mini. Nejlepšími z Team Rebels jsou na čtvrtém a pátém místě Zdenda Sokol a Lukáš Sokol, které od sebe dělí jeden jediný bod! V první desítce průběžného pořadí zatím figurují i Lubomír Groh, Michal Ryba, Otto Vízek, Lukáš Linhart a Pepa Vích.

Kategorie Hobby&True Hobby

V prvních čtyřech závodech jsme v kategorii Hobby viděli tři vítěze, dvakrát dokázal vyhrál Milan Wolf a zatím tak vede průběžné pořadí před Tomášem Janečkem z Modelklubu RK a jeho týmovým kolegou na dráze i doma taťkou Zdendou Janečkem. Jarda Kopecký drží skvělou čtvrtou pozici, nestárnoucí Jirka Ročňák je pátý. Do kategorie Hobby&True Hobby se zatím zapsalo 42 modelů a v první desítce ještě figurují Pavel Koch, Lubomír Groh, Matěj Vích, Michal Dobiáš a Martin Myniuk.

Kategorie Formule a GT

Ve formulích zatím vede Honza Havlíček, v kategorii GTček pak Libor Holub. Obě kategorie trochu bojují s počtem startujících, tak je přijeďte podpořit;-)

Pátý závod letošní zimy Rebels Race pojedeme v neděli

Po čtyřech týdnech nás čeká další Rebels Race, na který se moc těšíme. Tentokrát se pojede v neděli, o to více času budeme mít v sobotu pro volné trénování, užívání si v našem halovém baru a kamarádské povídání. Vstup do haly v sobotu bude od 20 hodin, dráha by měla být připravena ve 21 hodin. Přespat přímo v hale ve vlastním spacáku a na vlastní karimatce není problém, sobotní trénink i přespání je zdarma. V neděli se hala bude otevírat v 7 hodin. Budou nás čekat 4 kvalifikační jízdy a 3 finále. Při vyhlášení vylosujeme tři výherce pěkných RC cen a těšit se můžete i na rady začátečníkům od zkušených závodníků, naše postřehy z ETS v Hrotovicích nebo veselého prodejce RC vybavení Jardu Kopeckého.

V pátek vám ukážeme tvar dráhy, který postavíme;-)

Elektronické přihlášky, příjezdovou mapu a propozice nejdete na stránkách Team Rebels.

Mějte hezký zbytek pracovního týdne, nezapomeňte jít zvolit našeho nového prezidenta:-) a v sobotu večer nebo v neděli ráno se s Vámi těšíme ve Rtyni v Podkrkonoší na viděnou!

Váš Team Rebels