Mibosport Cup 3. závod – oficiální report

Michal Bok


I přes problém s ubytováním, který se ale do budoucna již nebude opakovat, bylo na tomto závodě přihlášeno přes 120 jezdců. Na startu jich pak bylo přes 100. Asi 10 jezdců se ani přes prosby pořadatelů neodhlásilo a od příště to bude mít za následek start v poslední skupině. Den před závodem se opět trénovalo a využilo toho mnoho jezdců. V hale se nyní vše připravuje na vrchol sezóny, a to závod Euro Touring Series. Předělává se izolace střechy v hale a bude také daleko lepší a oku příznivější osvětlení, přičemž vše by mělo být hotovo již na příští závod 29.12.

Závodu se opět zúčastnilo mnoho známých jezdců jako Martin Hudy, Zdenko Kunák a také zahraniční návštěvy Dennis Fadtke, Michal Orlowski a jiní, kteří to mají do Hrotovic opravdu daleko a absolvují kvůli našim závodům přes 600km.

2wd Buggy

Největší dosavadní účast 12 jezdců. TQ i celkové vítězství si zajistil s přehledem René Trauner z Rakouska s podvozkem Yokomo. Na stupních vítězů ho doplnili Andreas Janda a Kája Novotný, který měl útočit na vítězství. Druhým nejlepším čechem byl Roman Bílek. Vítězem finále B se stal Dušan Bayer.

""

4wd Buggy

4wd kategorie a nezvyklá menší účast pouze 16 jezdců. Zde jel velice hezky mladý Michal Orlowski z Polska a po zásluze zvítězil. Jirka Mára byl velice dobrý v kvalifikacích, ale v prvním finále dělal po dobrém startu chyby za chybou a do dalších jízd nenastoupil. Druhé místo si odvezl René Trauner a nejlepším čechem byl stejně jako v 2wd kategorii Kája Novotný na třetím místě. Po dvou druhých místech ve větší konkurenci bylo určitě páté místo zklamáním pro Petra Hanáka. B finále vyhrál a nejlepším juniorem se stal domácí Jakub Kratochvíl.

""

Formule

Největší dosavadní účast 17 jezdců. Favoritem byl celkový vítěz seriálu ETS Herbert Weber, který svoji roli potvrdil a vyhrál. A tak ani ve formulích jsme neměli českého vítěze. Druhé skvělé místo patřilo Drahošovi Hejtmánkovi. Třetí byl Miloš Klaus, čtvrtý Jiří Groch a pátý Patrik Maňoušek.

""

Stock Zero 17.5T

Stock a žádné velké překvapení vítězství Zdenko Kunáka. Druhé místo opět Marek Černý, tentokrát ale s větším odstupem a spíše si musel krýt záda před Dominikem Voglem. Adam Dubák i ve třetím závodě neztratil na rychlosti a skončil čtvrtý před Oskarem Malatinským. Béčko vyhrál opět jako minule Adam Černý.

""

Yokomo GT

Report viz. tisková zpráva na masters.cz

Jediným českým vítězem některé z kategorií se stal Igor Vlahovič.

""

Modified

Královská kategorie seriálu, účast 30 jezdců je v okolních končinách v této kategorii nedosažitelné. Opět to byla krása se na to dívat. TQ o 8 setin si vybojoval Martin Hudy před Zdenko Kunákem a to byl dobrý předpoklad pro finálový boj. Do A finále se probojovali pouze 2 češi, Jirka Mára a Marek Černý. Dalším čechem byl na 14. místě Vašek Sauer před Víťou Holou, kterému se tento závod oproti těm předešlým tolik nepovedl. Až 17. místo bylo určitě zklamáním pro Davida Nemčeka. Kdo ale zářil jak kvalifikacích, tak i ve finále byl Igor Lipták, skvělý výkon! Všechny tři finále byl souboj prvních dvou, v prvním lehce ťukl Zdenko Martina a i přes stop & go si dojel pro první místo. Ve druhém hned po startu udělal Martin chybu a Zdenko se tak mohl radovat z vítězství, ale určitě zaslouženého. Třetí místo a jediný kdo s nimi držel krok byl Patrik Gollner s podvozkem Yokomo. Čtvrté hezké místo patřilo Dennisi Fadtkemu a pátý byl nejlepší z našich Jirka Mára.

Závod Dash for voucher (bylo vylosováno B finále Modified) opět čechům vyfoukl zahraniční jezdec – Jakob Zündel.

"" ""

Děkujeme všem za účast, věříme, že jsme pro vás vytvořili zábavu spojenou s adrenalinem a nyní se jen můžeme těšit na další závod ve Vánočním duchu mezi svátky 29.12. Věříme, že se příště Češi polepší a ovládneme kategorie tentokrát my.

 

„Foto: RCmedia/Šárka Tomanová“