RC expedice Vildenberg

Josef Sperát


Během týdne se domluvila expedice na zříceninu Vildenberg mezi obcemi Pozořice a Viničné Šumice. Sraz byl na 12:30 a dojela i návštěva z Přerova Balů. Jinak se zúčastnil Dave, Mara a já. Po ujetí asi 15. m od parkoviště přišlo na vyprošťování hned dvou vozů. Hned byla nálada veselejší, tohle prostě má opravdu něco do sebe. Takhle to bylo celou expedici, žádný dotek rukou při zvedání, vyprošťování apod.

Šlo se sice po cestě, ale často se jelo kolem ní. Od spodu až pod zříceninu vede kolem cesty potok, což bylo hezké zpestření. Navíc bylo napršeno, takže o bláto nebylo nouze. Asi v polovině cesty byla veliká tůň, u které byl malý odpočinek a zase hurá v pokračování. Podzimní atmosféra byla znát, hezky zbarvené listí a k tomu ta pohoda, která mezi námi byla, tvořila hezké sobotní odpoledne s modely. Za nedlouho byla objevena další veliká bahnitá louže, kde někteří řádili jak to šlo. To se ukázalo na motoru u forda, který přestal jet, ale netrvalo dlouho a zase tam byl znova. Někteří se prostě vody a bláta nebojí.

Cesta potom vedla krajem lesa, který byl jehličnatý, a k rozcestí, kde jsme se dali přes potok do kopce. Tady jsme si navzájem pomáhali a musel se použít i naviják. Na zříceninu, na kterou jsme jeli boční cestičkou, to však netrvalo dlouho. Pár kopečků a malý výjezd a už jsme pod cedulí Vildenberg.

Tady se konalo občerstvení a byla tu oprava jednoho z vozů, kterému odpadl drát u regulátoru. Připájeli jsme ho a jelo se dál. Zde jsem vyzkoušel plynovou pájku Dremel.

Hodně tu vyfukovalo, proto jsme pokračovali na zpět. Abychom však nešli stejnou cestou, hrad jsme obešli, a vydali se malou cestičkou dolů. V jiném údolí bylo překvapení – další potok. Tady jsme si zase pohráli a zanedlouho jsme se ocitli u té veliké bahnité louže, kde si někteří tak předtím užívali. Odtud už jsme šli stejnou cestou zpět k místu odkud se vyjíždělo.

Expedice byla dlouhá něco malinko přes 4 km a trvala něco málo přes 4 hodinky. Já osobně vyjel 5A baterii.

Děkuji zase všem, kteří se zúčastnili a na další expe zdar.

 

RC expedition Team JMK.

Celá fotogalerie na Rajčeti.