Toulovcovy Maštale 2

Josef Sperát


Expedice Toulovcovy maštale byla domluvená déle, ale já se rozhodl pro účast asi 3 hodiny před začátkem. Po domluvě s Čefou jsme vyrazili směr Svitavy. Na expedici, začínající za pár minut, jsme dorazili na parkoviště, kde už bylo několik modelů nachystáno. Lehce po desáté hodině jsme vyrazili a v koloně jsme jeli k prvnímu kopečku, kde bylo hromadné focení a první převrácení modelů. Modely se seřadily a jely v koloně po malé pěšince, kde po chvíli někteří jeli stále po okraji lesa a někteří po cestě. Za nedlouho jsme odbočili na malou lesní cestičku, kde jsme přejeli mostek nad potůčkem.

Zde některé vozy i brodily a další šplhaly po různých kopečcích. Stále jsme pokračovali rovně a za nedlouho se ocitli u studánky. Tady byla menší pauza na baštu a pokec. Někteří i tu stále jezdili a zdolávali nádherný terén v Maštalích. Asi po 15. minutách jsme zase uháněli dále a zanedlouho jsme šplhali do kopce.

Tady jsme si s kolegou navzájem pomáhali, já lanem, on řetězem, tak jak tomu na expedici bývá.

Netrvalo to dlouho a byli jsme na vrcholu, kde čekali ostatní na hromadné focení. Já zde vyměnil baterii a zase uháněl dál za ostatními. Po cestě bylo potkáno několik turistů, kteří naše modely obdivovali a fotili si je.

Chvilinku se pádilo po rovince a zanedlouho zase byl krásný členitý terén a kam se člověk podíval byly malé skály, písek a hezký jehličnatý les. Projeli jsme mezi skalnatým útvarem a odbočili. Tady jsme si pohráli s vyjetím a po tomto byly na obzoru Toulcovy maštale.

Bylo to hezké. Počasí nám přálo, vládla dobrá nálada. Co víc si prostě přát. Zde byla hlavní zastávka na oddych, občerstvení a focení.

Další část pokračovala z kopce. Sjeli jsme do jedné z několika velikých puklin, kudy bylo cesty ven a pokračovali po malé pěšince až k místu, kde byla další studánka.

Zde se vyzkoušel další potůček, několik projetí jím a šup zase na cestu. Tady už to bylo jen z mírného kopečku dolů a po asi 800. metrech jsme dorazili už na velikou cestu, která nás dovedla zpět na parkoviště.

Expedice se zúčastnilo 14 vozů a expedici zvládli všichni. Já vyjel 3 baterie pro představu, že by se chtěl někdo do Maštalí také vydat. Děkuji všem, kteří se expedice účastnili a těm kteří expedici domluvili.

 

Celková fotogalerie ZDE.