Týmová soutěž při Rebels Race a přípravy na sobotu

Zdeněk Beneš


Máme pro Vás vyhodnocení prvního závodu v týmové soutěži. Nejlepším týmem byl Modelklub RK, který díky dvojitému vítězství otce a syna Janečkových vede před X Teamem a týmem Team Rebels. V článku najdete i informace o druhém závodu, který startuje již zítra. …

S návratem závodů do Rtyně v Podkrkonoší souvisí i avizovaný návrat týmové soutěže na nové závody Rebels Race. Pravidla týmové soutěže jsou nastavena tak, že do hodnocení týmů mohou bodovat tři nejlepší závodníci týmu ze všech kategorií společně. A tak ani silná pozice týmu X Team v kategorii Open nestačila na první a druhé místo Zdendy a Tomáše Janečkových v kategorii Hobby, které ještě podpořil Karel Štěpánek v kategorii Open. Druhé místo tedy získal X Team, jež také překonal magickou hranici 200 bodů za závod a třetím místem se předvedl nový pořádající klub Team Rebels. I zde musíme upozornit, že do hodnocení zasáhli závodníci z kategorie Stock, kteří získali více bodů než jejich kolegové v obsazenější kategorii Open. Tak jsou ale nastavena pravidla, aby byla soutěž rozmanitější a zajímavější.

Za povšimnutí stojí i výkon druhého rebelského týmu, který si přivlastnil vystihující jméno „Baby Rebels“. Za tímto názvem hledejte naše „odrostlíky“ v kategorii nad 40 let – Pavla Kocha, Míru Červa, Ivoše Gomníka a Martina Sládka. Ostatně jejich nové logo si můžete prohlédnout níže:-)

Perfektní vystoupení mají za sebou ale všechny týmy, hned sedm z nich dokázalo bodovat plným počtem třech závodníků. Celkově se na prvním závodě sešlo patnáct bodujících týmů a to ještě někteří závodníci svůj tým neuvedli. Samozřejmě v soutěži týmů jde hlavně o týmového ducha a další motiv k ještě lepším výkonům závodníků. Přeci jen zodpovědnost k šéfovi týmu je určitě zavazující:-) Proto Vy, co ještě třeba tým nemáte, se můžete mezi sebou domluvit a spojit síly, vždyť sezóna bude ještě hodně dlouhá!

Druhý závod již tuto sobotu

Zítra, v pátek 26. října 2012, se opět otevřou brány Orlovny ve Rtyni v Podkrkonoší. Vstup do haly bude umožněn ve 21:30, stavba dráhy ale začne již dříve. Předpokládáme, že nejdéle od 22:30 budete moci naplno trénovat. Bar bude v pátek samozřejmě otevřen a to až do ranních hodin. Přespat můžete přímo v prostorách haly zdarma – nezapomeňte si karimatky a spacáky! Ráno halu otevíráme v 7 hodin.

Čeká nás opět sedm měřených jízd, čtyři kvalifikace a tři finále. Obrovská dráha na koberci 35×20 metrů bude postavena v duchu DHI Cupu z roku 2009 a těšit se můžete i na vylepšené ozvučení nebo tombolu při vyhlášení o RC ceny.

Nic tedy nebrání k další rebelské jízdě. Těšíme se na Vás, brzy na viděnou!

Přihlášky, propozice a další informace na www.teamrebels.cz

Team Rebels