RC expedice Lidomora

Josef Sperát


V neděli se uskutečnila expedice v Moravském krasu kousek od propasti Macocha. Bylo po obědě a já vyrazil ten správný směr i s kolegy z teamu RC expeditions team JMK.

Na malém parkovišti jsme vyrazili směr do kopce a tudy pokračovali po hřebeni a tady byl sjezd přes první skály. Po tomhle úseku jsme stále klesali až k vyschlému potoku, kde jsme se koukli na propadání Bílého potoka. Tudy jsme pokračovali kamenitým korytem proti proudu a zanedlouho jsme stoupali mimo něj strmě nahoru.

Zde došlo k poškození Forda a probíhala tu oprava, která nám zabrala tak 10 minut času a zanedlouho jsme zase pokračovali. Zase se to neobešlo bez tahání na lanech apod.

Jakmile jsme už jeli jen po rovině dojeli jsme k jeskyni Hladomora. Jeskyně sloužila jako vězení na hradě, který se nacházel nad ní.

No, jeskyni jsme prozkoumali a stálo to zato, ale zima nás vyhnala brzy zase ven.

Zde jsme jeli po značce nahoru na hrad Holštejn. Zde terén byl docela obtížný, ale po vysápání se na horu na nás vykoukly zbytky kamenných zdí hradu, který zde stál. A kousky zdí ještě stojí.

Po poježdění zde jsme pokračovali po vrcholu kolem pole, stále v lese, až k místu, kde jsme sjížděli na začátku dolů. Bylo to hezké strávené nedělní odpoledne. Expedice trvala 4,5 hod a trasa cca 5km. Spotřeba cca 5A z baterie.

Podrobná fotogalerie ZDE.