RC expedice Babí Lom

Josef Sperát


Další expedice se jela teď o víkendu kousek od Brna a to za nákupním střediskem Globus ve vesnici Lelekovice. Z Lelekovic vede krásná stoupající pěšinka až k rozhledně, která je na skalnatém hřebeni. Na začátku jsme se sešli 4 expedičáři a jeden zkoušel nový vůz.

Začátek byl po lesní cestě, ale to se hned změnilo na kamenitou cestičku, kde se převrátil jeden z vozů a vyproštění bylo tak obtížné, že jsme museli použít i kladku a pomáhaly dva vozy. Po vyproštění jsme pokračovali směr rozhledna a po tomhle úseku zase přišla hlíněná cesta s vymletým korytem od vody. Tohle jsme si opravdu užívali, další převrácený vůz a další vyprošťování lany. Tohle je opravdová expedice, když se modelu nesmíme dotknout a pohoda která ve skupince vládne je naprosto fajnová. Nám to trvalo docela dlouho se dostat až k rozhledně a od ní na nás čekal asi nejobtížnější úsek, kde bohužel byly i schody. Po vyšplhání až na rozhlednu se nám ukázal krásný výhled na kousek Brna a jeho okolí.

Po svačince jsme pokračovali dále po skalnatém hřebeni, kde se daly vyfotit krásné fotografie a natočit hezké video.

Po zdolání tohoto úseku jsme došli na rozcestí odkud jsme se měli pomalu vrátit zpět do Lelekovic. Na desce, kde se nacházela mapa jsme objevili, že o kousek dál se nachází ještě jedno místo s rozhlednou. No času jsme měli hromadu a tudíž jsme pokračovali ještě dále na rozhlednu. Od rozcestníku to bylo asi 300 metrů. Po zdolání dalšího vrcholu jsme se vrátili druhou stranou k rozcestníku, odkud jsme pokračovali dolů k asfaltce. Jakmile jsme dorazili na asfaltovou silnici, tak jsme zabočili doprava a po 100 metrech sešli na lesní cestu kudy jsme se vrátili asi 500 metrů pod rozhlednu. Ale abychom se nevraceli stejnou cestou  odbočili jsme dříve a malou cestičkou došli kousek od místa, kde jsme na začátku vstupovali do lesa. Trasa byla dlouhá cca 5 km a tohle jsme jely 8 hodin. Já osobně spotřeboval 3 aku 3600 mAh nimh.

Byla to nádherně strávená sobota a ještě večer mě bolelo břicho smíchy. Díky za expedici RC expedition team JMK.

Kompletní fotohalerie na Rajčeti.

 

POZN. REDAKCE

Josef Sperát se stal výhradním autorem článků z oblasti RC expedic a vše kolem toho spojeným pro tento portál. Redakce Masters se těší na spolupráci.