Ve Rtyni startují závody na koberci již za deset dní

Zdeněk Beneš


Po roce v sobotu 13. října 2012 opět „zaburácí“ motory elektrických onorad modelů v krásné hale ve Rtyni v Podkrkonoší. Připravujeme pro Vás spoustu novinek a překvapení. Je připraven nový koberec o rozměrech 35×20 metrů. I přes parádní velikost dráhy budeme mít nad každým kouskem tratě dobrý přehled, řídit modely budeme z tribuny pro diváky v cca. 3 metrech nad kobercem. Depa budou umístěna přímo okolo dráhy. Každý závodník bude mít k dispozici židli, stačí si dovézt stoleček. Nové bude i vyznačení dráhy, které bude pro většinu závodníků netradiční, přesto velmi šetrné k modelům a zároveň hodně spravedlivé. Můžete se těšit na možný příjezd již večer před závodem a možnost trénování do nočních hodin. Samozřejmostí bude přespání přímo v prostorách haly a otevřený bufet včetně vlastního posezení s výhledem na dráhu již večer před závodem.

Každý závod se pojede sedm měřených jízd, ranní trénink bude organizovaný. Všechny jízdy pak komentované a pojedeme podle pravidel fair-play:-) Nebude chybět hudba na pozadí, připojení k internetu nebo webová kamera na sledování dění v hale. O náhradní díly a modelářské zboží se bude starat Jarda Kopecký.

Termíny závodů jsou na obrázku nahoře. Speciálně se můžete těšit na závod 29. prosince, kdy připravujeme tradiční vánoční závody, včetně oblíbených čepiček, dárečků a koled. Kategorie zůstávají stejné a vychází z pravidel mistrovství republiky – Open, Stock 17,5z, Hobby, Formule a GT. Při zájmu můžeme přidat i kategorii 1/12. Přesné znění pravidel bude upřesněno na novém webu v dalších dnech.

Soutěž

S novými závody souvisí i nový název závodů i týmu, který pro Vás závody připravuje. Kdo uhodne, jaký název bude nový seriál mít, získá startovné na první závod zdarma!

Malá nápověda: R _ _ _ _ _   _ A _ _

Odpovídat můžete v diskuzi pod článkem nebo na email beneszd@seznam.cz.

Elektronické přihlášky a nové internetové stránky v těchto dnech intenzivně připravujeme. Domluvte si zatím doma volno, přihlásit se budete moci již brzy!
Těšíme se na všechny opět ve Rtyni v Podkrkonoší na viděnou.
Zdenda Beneš a celý tým (jméno kvůli hádance neprozradíme;-))