RC expedice Lysá Hora 23.6.2012

Josef Sperát


Taková expedice se nejezdí každý víkend. S kolegy a kolegyní z našeho Rc expedition teamu Jmk  byla tahle akce domluvena na sobotu 23.6.2012.

Ráno už v 6 hodin jsme vyrazili směr Beskydy, kde byl sraz na parkovišti pod Lysou horou. Byly jsme zde v 8 hodin a už jsme chystali vozy na vyjetí. To netrvalo déle jak 10 minut a my už se ocitali na lesní cestičce. Hned na začátku na nás čekala voda, která tekla koryty, zde probíhalo brodění a točení videa. Na dalším brodu bylo hezké focení a zde jsem šel na boso do studené vody, abych pořídil fajn záběry a věřte, že voda byla opravdu studená. Hned tady přišly na řadu navijáky a lana.

Ano zase jsme jeli expedici bez rukou a jen s výbavou na vozech. Kolemjdoucí si nás fotili a ptali se na informace o modelech. Asi po 2. hodinkách jsme si dávali malou „sváču“  a probíhala malinkatá oprava jednoho z modelů. Ale není nic, co by nás překvapilo. Bezedný batůžek je plný věcí a oprava linku není nic.

Kolem oběda jsme byli tak v polovině cesty nahoru. Nějak jsme časově nestíhali, ale stále jsme na vyprošťování používaly jen auta, navijáky a použili jsme i přejezdové plechy. Říkaly jsme si, že nahoře budeme kolem 2. hodiny a kolem 4. hodiny zpět dole. Ale čím více jsme expedici brali vážně, tím čas více utíkal. Asi 800m před vrcholem došly kolegovi baterie a zde zase přišlo na pájení redukce. Na baterii, abych mu mohl zapůjčit mou baterii.

Jak jsme vytáhli pájku, lidé na nás koukali ještě víc a asi nevěřili vlastním očím. Za chvíli byla redukce hotova a zase jsme jeli směr vrchol. Za nedlouho jsme tam byli. Počasí nám přálo a rozhled byl veliký. Nahoře jsme zavítali na posezení, kde jsme dali baštu a dobře vychlazené pivko. Ještě že neprobíhala žádná policejní akce. Nakonec jsme vyráželi kolem 5. hodinky dolů a nálada byla naprosto luxusní.

Zde na téhle části probíhala turistická akce a musím říct, že spousta lidí byla ohleduplná a nijak jsme si navzájem nepřekáželi. Pomalu se začalo šeřit a my stále jeli dolů k místu, kde jsme ráno vyráželi. Nakonec jsme dorazili na parkoviště až v 9 hodin večer a to už nás přeci jen nožičky bolely. Takže malé shrnutí:

Délka expedice: cca 11 km

Čas celé akce: 13 hodin – no není to nádhera

Co více dodat? Jen tak pro zajímavost: kdyby se někdo chtěl vydat na tuhle expedici, tak jsme to jeli zhruba na 3 baterie o kapacitě 5000mAh.

Tak přeji hodně štěstí a doufám, že zase taková expedice bude co nejdříve.

 

Odkaz na podrobnou fotogalerii: ZDE

Odkaz na video z této akce: ZDE