Grand Prix Náchod info

Zdeněk Beneš


Od prvního června se můžete přihlašovat na velký celovíkendový závod GP Náchod. Je čas na pár slov, proč vlastně Grand Prix a co na Vás čeká? Věříme, že to bude nezapomenutelný zážitek pro všechny závodníky i závodnice. Vodníky a vodnice na víkend nezveme:-) Všechny ostatní ale ano!

Grand Prix Náchod je nový závod, který se bude konat vždy kolem poloviny června a má to i své důvody. Tím prvním je fakt, že právě před rokem započaly práce na vybudování nové náchodské dráhy a tím druhým důvodem je to, že mám v tom čase narozeniny, a tak bude GP zároveň velkou oslavou pro všechny RC kamarády a závodníky. Doufám, že si to necháte ujít! S tímto záměrem jsem se dohodl již v zimě s pořadateli závodů, aby termín 16. – 17. června nechali pro GP Náchod volný a až na výjimky se to povedlo:-) No a vzhledem k tomu, že se letošní Mistrovství republiky kategorie Electric Track pojede v Náchodě, bude závod zároveň i warm-up na MČR. Závod bude mít i stejný formát, takže pokud si chcete vyzkoušet, jak takové Mistrovství vypadá, v Náchodě byste neměli chybět.

Pravidla a kategorie

Závodní víkend začne již v pátek odpoledne, kdy bude dráha otevřena od 16 hodin pro volné tréninky. Trénovat se bude moci až do setmění, tedy nějakých 21 hodin. V sobotu bude areál otevřen od 7 hodin ráno. Na programu budou volné i měřené tréninky a pět kvalifikačních jízd. Na večer připravujeme grilování přímo u dráhy. Točené pivo a limo nebude chybět! V neděli si zajedeme jednu finálovou jízdu jako trénink a pak si dáme ještě tři finále naostro. To vše za živého komentáře všech jízd a dohledu rozhodčích.

Budete moci soutěžit v kategoriích, které se jedou při Mistrovství republiky. Kategorie Open a Stock 17,5z pojedou na předepsaných kolech pro letní MČR – Ride 32. Budou označené k dostání u časomíry za cenu 650 korun. Pneumatiky jsme ozkoušeli, fungují moc dobře a vy tak nebude muset řešit, jaké obutí zvolit.

Kategorie ve zkratce:

OPEN – 4WD podvozky, vše volné, pneu Ride 32

Stock 17,5z – 4WD podvozky, motor o minimálně 17,5 závitech, regulátor v režimu Zero Boost (pokud regulátor neumí Zero Boost, nevadí) a všechny výkonnostní prvky regulace na nejnižší hodnotě, převodový poměr volný, pneu Ride 32

Hobby – motor střídavý 21,5z + Zero Boost a všechny výkonnostní prvky regulace na nejnižší hodnotě, nebo stejnosměrné motory Johnson J, Saturn 27T nebo LRP Blast (doporučujeme), převodový poměr min. 6:1, pneu volné

GT – 2WD povozky, vše volné, max. šířka 210mm

Formule – 2WD podvozky, karoserie formule, vše volné, max. šířka 210mm

Přihlášky a startovné

Elektronické přihlášky jsou již otevřeny. Startovní listina je zde. I přes to, že pojedeme závody celý víkend, rozhodli jsme se pro včas přihlášené závodníky do pondělí 11. června (včetně) nechat startovné na 300 korunách. Při přihlášení po tomto datu bude startovné 400 korun. Prosíme o včasné přihlášení hlavně z toho důvodu, že se připravuje bohaté občerstvení včetně již zmiňovaného grilování, tak abychom se na Vás mohli řádně připravit:-)

Ubytování

Od pátku do neděle budete moci využít tělocvičnu a  šatnu v Sokolovně za 50 Kč/noc včetně sprch nebo si vybrat z mnoha penzionů a hotelů v Náchodě. Namátkou vybíráme Hotel MG Slavie neboUbytování u Mašků. Pokud byste chtěli spát v Sokolovně, prosím, napište mail na benes@rcmag.cz.

Areál, občerstvení, drivers párty

Areál náchodské dráhy bude pro Vás bezvadně připraven již v pátek odpoledne od 16 hodin. Bude nově zastřešená tribuna, nacukrujeme dráhu a připraveno bude i společné sezení u občerstvení v sobotu večer včetně grilování! Pravděpodobně vše bude pod velkým stanem. Občerstvení bude připraveno již od rána včetně koláčů nebo kávy, někteří snídají i točené pivo nebo limo:-) Nebude chybět teplý oběd a další dobroty. Závody propagujeme v místním tisku, divácká tribuna by měla být zaplněna:-)

Pro jakýkoliv dotaz pište na mail benes@rcmag.cz nebo volejte na 608 815 564 (Zdenda).

Bude to příjemně strávený víkend pod náchodským zámkem. Těšíme se na setkání i s úplně novými závodníky, kteří v Náchodě ještě nebyli. První Grand Prix Náchod začíná již za několik málo dní.