MČR ET 1/10 léto se pojede na pneu RIDE

Zdeněk Beneš


Odborná komise sekce Electric Track vybrala pneumatiky pro Mistrovství České republiky, jež se pojede na konci letních prázdnin o víkendu 1. – 2. září 2012 v Náchodě. Vybrané gumové pneumatiky budou závodníci používat v kategoriích Open a Stock. …

Pneumatiky RIDE 32, jež se například používají na asfaltových závodech Euro Touring Series, dodá firma Mibosport. Pneumatiky jsou vyrobeny s příměsí přírodního kaučuku pro lepší přilnavost a delší životnost. Jsou vybaveny i dvojitým vinutím plátna, aby se co nejvíce předešlo roztržení vlivem vysoké rychlosti modelů kategorie Open. Prodejní cena je stanovena na 650 korun za nalepenou sadu čtyř pneumatik.

Mistrovství republiky se pojede na dráze v Náchodě ve východních Čechách jako celovíkendový závod. Dle pravidel MČR budou moci závodníci za celý víkend použít maximálně tři sady pneumatik. Odborná komise ve složení Ivo Gombík, Petr Grof, Radek Flek, Roman Krejčí a Zdenda Beneš se navíc dohodla, že se nebudou moci použít mokré pneumatiky v případě, že se závod pojede na mokré dráze. Mistrovství republiky se bude konat za každého počasí!

již v polovině června o víkendu 16. – 17., kdy se budou muset vybrané pneumatiky v kategoriích Open a Stock 17,5z také použít. Pneumatiky budou označené k dostání na závodech GP Náchod a následně MČR. Na MČR v září se budou moci použít jen pneumatiky zakoupené až během šampionátu a to proto, aby byla zajištěna jednotnost všech sad, které budou dodány v samostatné zásilce. Výrobce však garantuje stejnou kvalitu po celou sezónu.

Hezké závodění!

Zdenda Beneš
předseda sekce Electric Track v RCA ČR