ALS racing M243 Retro

Luděk Aschenbrenner


Závody v Polné máme za sebou a premiéra na závodní dráze úspěšně proběhla (2 místo ve skupině 40+ je vzhledem k tomu že dobré dva roky vůbec s modely závodně nejezdím ani netrénuji super výsledek) takže je čas ukázat jak to vypadá pod kapotou….

Pochopitelně že podvozek bude velmi brzy zařazen do nabídky e-shopu a to dokonce v RTR variantě abychom usnadnili především začínajícím závodníkům vstup do světa velkých “malých” RC modelů.

Pokud jde o technické řešení tak model je v klasickém provedení ALSracing tedy s plovoucí odpruženou přední nápravou a integrovaným servem a pochopitelně takříkajíc v plné palbě. Tedy nechybí kuličková ložiska, kuličkový diferenciál, kola s mechovými pneu a novinkou je vyměnitelný zadní nosník nápravy jehož pomocí lze dolaďovat odpružení zadní nápravy lépe než modelu M242 ze kterého konstrukce vychází. Model je pro náročnější zájemce k dispozici i v exkluzivním RED-carbon provedení. Do modelu lze osadit lipol akumulátor až o kapacitě 860mAh, který dovolí užívat si jízdu téměř neskutečných 45 minut na jedno nabití. RC soupravu je pochopitelně nutné použít s co nejmenším přijímačem a servo je ideální osvědčená Futaba S3114 nebo S3154. Rychlost modelu dodává prověřený levný motor řady 180, ale lze samozřejmě osadit i další typy motorů i s velikostí “130″ (např. Falcon) nebo i špičkové nové typy od Atomicu.  Regulátor pro tento typ modelů pro tento typ modelů je dnes obtížně dostupný a proto ve velmi krátké době uvedeme na trh nový miniaturní plně programovatelný DC regulátor s rozměry cca 16×24x12mm a se zatižitelností cca 10-15A. Regulátor prošel v Polné prvními testy a první dojmy z jeho nasazení jsou víc než skvělé. Subjektivně je jeho výkon na úrovni dnes již téměř nedostupného typu GM SX3R. Ovšem náš nový regulátor je výrazně menší a také bude podstatně levnější než výše uvedený typ od GMracing !!!!  Pokud by chtěl někdo k modelu či připravovanému regulátoru další informace neváhejte mně kontaktovat na info@rcmicrocars.eu nebo klidně zavolejte na tel. 774647272

Podrobné foto najdete ZDE.