Šance pro juniory na Mistrovství Polná 2012

Zdeněk Beneš


V Polné se o víkendu 28. – 29. dubna 2012 uskuteční volné mistrovství malých měřítek od 1:18 až po 1:28. Od mládeže to začíná. A právě malá měřítka mohou být vstupní branou do závodů rádiem řízených modelů i měřítek větších, například desetin elektro.  Proto jsme se rozhodli odměnit nejtalentovanější juniory, kteří si tak budou moci vyzkoušet mistrovství republiky na konci prázdnin v Náchodě včetně zapůjčené techniky!

Mistrovství v Polné již má několikaletou tradici a formát závodu je hodně podobný jako má velké mistrovství republiky Electric Track organizované RC autoklubem ČR. A právě v těchto menších měřítkách Vláďa Vomlel i další vychovali současné hvězdičky desetin včele s juniorským mistrem republiky Kubou Šimurdou. Proto jsem moc rád, že se nám po čase opět podařilo navázat bližší spolupráci mezi mistrovstvím malých měřítek v Polné a mistrovstvím republiky kategorie Electric Track.

Abychom usnadnili další kariérní rozvoj juniorům menších měřítek, rozhodli jsme se ocenit nejtalentovanějšího juniora osmnáctin, který získá kompletní účast na MČR v Náchodě v kategorii Stock (zapůjčení profesionálního podvozku včetně veškerého vybavení a technické podpory, startovné i závodní licenci RCA ČR!). Pro nejtalentovanějšího juniora v nedělním závodě kategorií 1:24 a 1:28 bude připravena kompletní účast na MČR v Náchodě v kategorii Hobby (zapůjčení podvozku včetně veškerého vybavení a technické podpory a startovné).

Mistrovství malých měřítek v Polné tak opět přinese největší bitvu mezi závodníky daných kategorií, podobně jako připravované mistrovství České republiky Electric Track v Náchodě v létě. Pokud ještě váháte, zdali se akce zúčastnit, vřele doporučuji. A všem závodníkům přeji hodně štěstí a sportovních úspěchů. Ať vyhraje ten nejlepší!