Klubové závody a MČR od léta s kategorií Stock 17,5z

Zdeněk Beneš


Vážení závodníci a přátelé elektrických autíček,

po mnoha diskuzích a testování jsem rád, že se nám podařilo s kluby registrovanými v RC autoklubu České republiky domluvit jednotná pravidla v rámci tolik žádané kategorie Stock. Bude použit motor se 17,5 závity a regulace v režimu Zero Boost. Vracíme se do situace, která zde byla tak před třemi lety, kdy Stocky se 17,5z motory měly příjemnou a stále soutěživou rychlost a všechny to hodně bavilo. Kategorie Stock se v takové konfiguraci pojede i na mistrovství republiky v Náchodě na konci prázdnin.

Stocky se tak pojedou v jednotné konfiguraci při závodech OPEN Tour v Náchodě (RCA Trutnov), HIT (RC Zlín a RC Valmez Racing), Speed Challenge (Modelklub RK) a JZD Cup (RC Blansko). Zmíněné seriály mají dokonce prakticky shodná pravidla pro všechny kategorie, tedy: OPEN, Stock, Formule, GT a více méně i Hobby. Ostatní kluby v RCA ČR kategorii Stock na svých závodech mít vypsanou nebudou.

Upřesnění: Budete moci použít motor o 17,5 závitech bez omezení výrobce motoru s možností časování, regulace také bez omezení výrobce v nastavení Zero Boost, a nebo starší regulace bez možnosti dynamického časování. Všechny výkonnostní parametry regulátorů budou nastaveny na nejnižší možnou hodnotu. Vzhledem k možnosti použití motorů různých výrobců bude uvolněn i převodový poměr. Baterie a jejich kapacita a náboj také nebudou omezeny.

Jsem rád, že se nám podařilo dohodnout. Je to první krok k tomu, abychom v rámci republiky sjednotili pravidla vycházející z pravidel mistrovství republiky a Vy tak mohli bezstarostně závodit všude bez nutnosti měnit vybavení Vašich modelů.

Děkuji klubům za spolupráci a Vám závodníkům přeji úspěšnou letní sezónu!

Zdenda Beneš
předseda sekce Electric Track v RCA ČR