Automodelářský tábor – 1. až 14. 7. 2012

Vladimír Vomlel


Pro zájemce z řad dětí a mládeže ve věku mezi 10 a 20-ti roky nabízíme možnost zúčastnit se automodelářského tábora v rámci Letního soustředění mládeže ve Štěpánově nad Svratkou, které pořádá Hifiklub Žďár nad Sázavou, Dům dětí a mládeže v Bystřici nad Pernštejnem a RC klub Polná jako již 31. Ročník.

Jedná se o soustředění zaměřené na rozvoj schopností účastníků v oblasti programování, elektroniky, 3D grafiky, videa a fotografie a nově i automodelařiny. Každý účastník si zvolí oblast zájmu a té se věnuje po celou dobu soustředění. Poslouchá odborné přednášky a dělá praktická cvičení ve svém zaměření. Jednotlivé obory jsou vedeny vedoucími a praktikanty, kteří mají k danému tématu hlubší vztah, buď studují tímto směrem zaměřenou školu, anebo v oboru již pracují.
Výběr oboru není nijak závazný, ani svazující. Účastníci se mohou do tvorby a vzdělávání zapojit ve všech oblastech.

Tento 1.ročník automodelářského tábora je vhodný jak pro zkušené modeláře, tak i pro nováčky.

K dispozici bude kobercová dráha v tělocvičně školy, jednoduchá venkovní dráha se skoky pro terénní modely, nebo bude možno využít tréninkové asfaltové plochy přímo u budovy.

Předpokládáme, že v průběhu tábora se uskuteční i návštěva některé závodní modelářské dráhy a případně se i zúčastníme některého závodu – např. v Blansku, Určicích anebo Brně.

Nováčci budou mít možnost si pro začátek zapůjčit fungující závodní model. Pro další činnost je ale vhodné, aby měli již před táborem zajištěnu stavebnici a díly nebo hotový model. V tomto případě kontaktujte vedoucího na tel 602/942501, který vám odborně poradí. Veškeré díly a modely dokážeme dle vašich finančních možností zajistit nebo doporučit ke koupi.

Účastníci, kteří již mají svoje vlastní modely a vybavení, se budou moci plně věnovat tréninku a práci na modelu.

Pro zručné modeláře nabízíme i stavbu poměrně jednoduchých, ale plně funkčních závodních modelů v měřítku 1:18 nebo 1:24 z polotovarů – (např. Formule – 1:18).

Ve spolupráci s elektroniky bude možné si vyrobit různé elektronické moduly – např. osvětlení, zdroj k nabíječce, kabely apod. Vše bude řešeno s každým účastníkem individuálně dle jeho zájmu.

Program LSM není zaměřený pouze na odbornou část. Každý den jsou pro účastníky připraveny aktivity v přírodě (různé hry, výlety za krásami Vysočiny a sporty). Každý účastník si na konci odveze nové znalosti, plody vlastní práce (výrobek, program, či jiný výtvor) a vzpomínkové DVD.

Soustředění se koná ve Štěpánově nad Svratkou (cca. 6 km od Bystřice nad Pernštejnem) v místní moderní základní škole. Štěpánov je situován v údolí řeky Svratky a je obklopen malebnou přírodou. Snídaně, oběd i večeře jsou zajištěny ve školní jídelně, účastníci spí ve školních třídách.

Doba trvání LSM je 14 dní od neděle 1. 7. 2012 do soboty 14. 7. 2012.

Cena LSM je 4690,- Kč. V ceně je zahrnuto stravování, spotřeba energií, připojení k internetu, spotřební materiál v závislosti na jednotlivých sekcích a další drobné výdaje. Dopravu na soustředění a zpět si účastníci zajišťují sami. Uzávěrka přihlášek je 15.dubna 2012.

Vzhledem k omezené kapacitě počtu účastníků s přihláškou neotálejte ani jeden den :-))

Přihlášky a info na www.lsmstepanov.cz. Kontakt na vedoucího automodelářů: 602/942501,  rcpolna@seznam.cz Vladimír Vomlel, RC klub Polná