Mistrovství republiky v Holešově začíná již za den !

Zdeněk Beneš


Na úvod musím říct, že jsem nejen já jako předseda sekce, ale i celý organizátorský tým a odborná komise Electric Track, velice potěšeni zájmem o mistrovství republiky, které se bude konat o tomto víkendu 30. března – 1. dubna 2012 v parádní hale v Holešově na Moravě. V úvodu bych také chtěl poděkovat především panu Ludvíku Kurečkovi, který se velkou měrou zasloužil o to, že se republika v Holešově bude konat! Za zapůjčení dráhy pak patří velký dík Martinu Kořínkovi. Pojede se v kategoriích Open (45 aut), Formule (18 aut), GT (14 aut), Hobby (14 aut) a pokud se ještě přihlásí několik dvanáctinářů, tak si budeme moci užít i krásnou jízdu těchto menších, ale zatraceně rychlých modelů.

Jsem rád, že se nám podařilo zajistit pro závodníky opravdu bohatou tombolu sestavenou z převážně modelářských věcí včetně střídavých motorů, karoserií, brašen, pneumatik a dalších bezva věcí. Tombolu podpořily firmy TORA Tomáš Rajdus, Kopecký RC, RC Technika, Míra Dolanský, Alfa Modelář, BPA Radek Pavlíček, MK Floria a Ford CZ. Dále pak je připraveno neskutečných 51 pohárů, které si v neděli při slavnostním vyhlášení převezmou noví majitelé a co víc, noví mistři republiky! Dále si nejtalentovanější žák z republiky odveze novou vysílačku Sanwa věnovanou firmou RC Technika, jako podporu do dalšího rozvoje kariéry rozdáme několik setupů na modely od Jakuba Černého – také velké díky! Jmenovky na modely pro včas přihlášené a startovní čísla pomohl vyrobit Adam Dubák – DubiDesign.

Několik upřesnění pro mistrovský víkend

Časový harmonogram bude finálně upraven až v pátek ráno dle přihlášených závodníků. Nicméně určitě můžete počítat, že v pátek budou přípravy v hale probíhat od 15 hodin. Trénink bude od 17:30 do 22 hodin a na přání závodníků bude již v pátek organizován dle kategorií, aby náchylnější modely formulí a GTček nejezdily společně s robustnějšími modely kategorie Open.

Online časomíra bude celý víkend k dispozici na webu MyRCM. Sledovat aktuální časomíru budete moci i na dvou místech v hale (monitor + projektor) a dále na vlastních noteboocích. Připojení k internetu v hale není.

Startovné nebudete muset řešit hned v sobotu ráno, takže v klidu můžete trénovat hned po příjezdu do haly. Startovné budete moci zaplatit buď již v pátek večer během volných tréninků, nebo pak v sobotu během dne až do konce prvních kvalifikací.

Předepsané pneumatiky pro kategorii Open budou k dostání v prostoru časomíry již v pátek během volných tréninků. Označené pneumatiky LRP CPX  budou za cenu 450 korun. Můžete si zakoupit libovolné množství sad, avšak pro samotný závod (kvalifikace + finálové jízdy) budete moci použít jen dvě sady kol (každá sada bude mít vlastní číslo). Proto si nezapomeňte vyzvednout pneumatiky včas dřív, než začne první kvalifikace!

V kategorii Hobby byla nastavena pravidla s jednotným převodovým poměrem a volnými pneumatikami. Vzhledem k různým typům podvozků a jiným průměrům kol bude převodový poměr počítán následovně. Pastorek modelu se za úsek 20 centimetrů dráhy musí otočit minimálně šestkrát. Toto pravidlo odpovídá běžným rozměrům kol pro 1:10 TC modely, jak pro gumová, tak mechová kola.

Při ubytování v hale si, prosím, nezapomeňte vzít vlastní karimatky! Poplatek za nocleh se bude platit společně se startovným.

Bufet paní Kurečkové bude zajištěn po celý víkend.

Na mistrovství republiky se stále můžete přihlašovat až do čtvrtečního večera. Pokud byste měli jakýkoliv dotaz, volejte na telefon 608 815 564 nebo pište na mail benes@rcmag.cz. Veškeré informace najdete i na stránce mistrovství.

V Holešově se těšíme na viděnou!