Dvanáctiny i na mistrovství republiky v Holešově

Zdeněk Beneš


Dvanáctiny letos poprvé oživly teď o víkendu v Brandýse nad Labem, kde se sešlo devět závodníků. Další možnost si s dvanáctinami zajezdit budete mít o nadcházejícím víkendu v rámci Mibosport Cupu a do třetice pak právě při mistrovství republiky v Holešově o víkendu 30. 3. – 1. 4. Kategorie se pojede jako volná, tedy ne jako mistrovská. Nepotřebujete vlastnit závodní licenci RCA ČR.

Proč dvanáctiny na MČR?

Jak již bylo zmíněno v úvodu, dvanáctiny se jedou i na mistrovství Evropy a světa. A letos se možná na světě ukáží i čeští reprezentanti – máme zažádáno o dvě místa. Dvanáctiny se u nás hojně jezdily v devadesátých letech a mnozí ještě mají své modely stále doma. Proto bude zajímavé sledovat, kdo se na MČR ukáže s nejstarším exemplářem. A nejstarší model si určitě odnese ocenění!

Pokud jste ještě nikdy neviděly dvanáctiny v akci, pak vězte, že jezdí ještě rychleji než nejrychlejší modely kategorie 1:10 Open. Video ukázka je z posledního mistrovství světa, kde předvedl neskutečnou stíhací jízdu úřadující mistr světa Naoto Matsukura.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oni9iUFwx-s

Do volného závodu dvanáctin při MČR v Holešově se můžete hlásit zde. Kategorie se pojede při minimálním počtu 5 závodníků. Pravidla jsou zcela volná.