Na mistrovství republiky v Holešově již přihlášeno 65 aut

Zdeněk Beneš


Pouhé dva týdny nám zbývají do chvíle, kdy si většina z nás začne balit batůžek s párem ponožek navíc a bezvadně připraveným modelem, abychom si společně užili mistrovský víkend v Holešově. Letos se pojede republika v moravské části naší kotliny a jsem moc rád, že se tak do šampionátu zapojí i více Moraváků. Z Čech pak dorazí také spousta borců, aby si všici společně bezvadně zazávodili v největším závodě letošní halové sezóny. Vždyť podle časového harmonogramu je v plánu 11 měřených jízd (3 tréninky, 5 kvalifikací a 3 finále) a krom toho vydatný páteční trénink a také sobotní a nedělní volné ráno.

Včasné přihlášení se vyplatí – jen do pátku 16. března!

Ještě nejste přihlášeni? Pak si pospěšte, protože kromě bezva víkendu na včas přihlášené bude čekat aršík samolepek se jménem na karoserii i s českou vlaječkou:-) To na Vás kluci zo Slovenska budou jukat, až tam přijedete s takto vyzdobenou boudou na finále Xray Challenge do Trenčína. A pokud Vás zajímá, kdo se na mistrovství všechno chystá, pak prostudujte startovní listiny:

OPEN – 34 aut
Formule – 11 aut
GT – 9 aut
Hobby – 11 aut

Hodně se těším na souboje v Openech mezi borci „domácími ixrejáky“ Jardou Kopeckým, Kubou Šimurdou, Ludvou Kurečkou a třeba i kluky ze Zlína či Brna a „českým výběrem“ Petrem Grofem bo Honzou Havlíčkem v koktejlu se „serpenťáky“ Míšou Blahovským, Honzou Domanským a všemi dalšími. Samozřejmě nechci na nikoho zapomenout, každý účastník mistrovství bude něčím výjimečný – někdo více na dráze, jiný třeba vtipy v depu:-)

Ani ve formulích si nechci vsadit na vítěze. Skvělý formulář a loňský mistr republiky Luďa Szostek bude chtít určitě zase vyhrát. Ale prý dostane průjezd boxy za ulitý start, takže třeba takový Petr Novotný, Kuba Černý nebo loňský nejtalentovanější žák, respektive žačka Maruška Szostková budou mít určitě šanci! A kdyby Marušce tata nechtěl do modelu dát pořádný agregát, vyměníme mechanika:-P

I v GTčkách se sejde solidní konkurence. Jsem zvědav, jestli Roman Krejčí konečně získá svůj první titul v kategorii, která mu je nejbližší, nebo jestli super pilot Igor Vlahovič či někdo další mu tento plán překazí.

Hobbíci si také velmi pěkně zazávodí. Konečně trochu vyrovnaná pravidla udělají z této pomalé kategorie dobrou podívanou s těsnými souboji. Jsem zvědav, jak si s těmito pravidly poradí „holešovský král“ Roman Štalmach a jeho soupeři.

Program víkendu

V Holešově se sejdeme již v pátek 30. března. Ale příjezd v pátek není podmínkou. Je to jen takový bonus, abyste si mohli více zajezdit a vyzkoušet modely. Ti, co přijedou až v sobotu ráno, také nepřijdou o volný trénink. Navíc než začnou kvalifikace, všichni pojedou ještě dva měřené tréninky ve skupinách, i příjezd v sobotu tak určitě nebude problém! První celý den mistrovství tedy budou na programu tréninky a pět kol kvalifikací. Počítají se dva nejlepší výsledky. V sobotu večer pak bude dost času na přátelské popovídání v některé z místních hospůdek. V neděli budete moci ráno opět chvíli volně zatrénovat, vyzkoušíte si jednu jízdu se startem z roštu nanečisto a pak tři finálové jízdy. Na závěr bude připraveno bohaté vyhlášení a dekorování nových mistrů, včetně věkových kategorií Žáci, Junioři a 40+!

Pátek 30. března

15:00 – otevření haly
17:30 – začátek volných tréninků (v případě potřeby budou organizovány, samostatně formule)
22:00 – konec tréninků, uzavření dráhy
22:30 – uzavření haly

Sobota 31. března

07:00 – otevření haly
07:00 – 08:20 – volné tréninky (organizované, formule a hobby samostatné jízdy)
08:30 – 09:50 – první měřený trénink ve skupinách – bez nasazovačů
10:00 – 10:30 – oficiální zahájení závod (rozprava)
10:45 – 12:00 – druhý měřený trénink ve skupinách – s nasazovači
12:15 – 19:00 – pět kvalifikačních jízd
20:00 – uzavření haly

Neděle 1. dubna

07:00 – otevření haly
07:00 – 08:00 – volné tréninky (organizované, formule a hobby samostatné jízdy)
08:15 – 09:45 – měřený trénink ve finálových skupinách
10:00 – 15:00 – finálové jízdy
15:30 – slavnostní ceremoniál, zakončení šampionátu

Časový harmonogram se může změnit vzhledem k počtu přihlášených závodníků. Definitivně bude jasný po uzavření přihlášek.

Možnosti ubytování

Již od pondělí máte k dispozici seznam ubytování v Holešově a okolí. Nezapomeňte, že se bude dát nocovat i přímo v budově haly v Holešově ve vlastních spacácích. Prosím, čtěte informace zde.

K mistrovským kategoriím potřebujete licenci

Prosím, nezapomeňte, že k účasti v kategoriích Open, Formule a GT potřebujete mít platnou licenci závodníka RC autoklubu ČR. Možnost účasti bez licence letos již není možná! Licenci můžete získat při přihlášení do 16. 3. zdarma přes RCA Trutnov. (více info na benes@rcmag.cz). Včas přihlášení žáci získají licenci také zdarma!

Do Holešova se moc těším

Dovolím si malou vsuvku na závěr. O uplynulém víkendu jsem se byl v Holešově na závody podívat a musím říct, že jsem odjížděl velmi dobře naladěn. Sportovní hala v Holešově je opravdu pěkná, kobercová dráha veliká a vyznačení zbytečně modely neničí. Místa pro depa hned u dráhy je také dostatek. Nechybí ani tribuna pro vozíčkáře! Navíc za časomírou bude sedět dokonalý Pavel Magda, budete mít promítané výsledky přímo v depu na obou stranách haly. Ve vlastních noteboocích budete moci sledovat jak aktuálně probíhající jízdy, tak i kompletní výsledky přes internet (pozor, wifi připojení k internetu v hale není). Halu vyzdobíme bannery a dalšími proprietami, abyste i z prostředí cítili skutečnou závodní atmosféru. Budeme mixovat hudbu na pozadí a na každou jízdu kvalifikace a finále budou dohlížet minimálně dva rozhodčí. Dopředu říkám, že budeme přísní a jezdit s rozvahou a hlavně fair-play se vyplatí:-) Dobře zásobený bufet paní Kurečkové bude při mistrovství vybaven i stolečky a židličkami, abyste mohli konzumovat gulášek a další dobroty přímo ve vestibulu u zdroje. Hlavně se ale těším na všechny závodníky, že se znovu setkáme a hezky si zazávodíme.

Pro jakýkoliv dotaz pište na mail benes@rcmag.cz. Další informace o mistrovství najdete zde.

Obrazovou dokumentaci najdete ZDE.

Tak za 16 dní v Holešově na viděnou!