Závody v Náchodě v létě 2012

Zdeněk Beneš


Letní sezóna se nezadržitelně blíží, proto bychom Vám rádi představili kalendář závodů a informace o závodech, které se pojedou na nové dráze ve východních Čechách.

V létě letošního roku bude v Náchodě poměrně rušno. Vždyť kromě tradičních jednodenních závodů OPEN Tour se v Náchodě pojedou i tři velké závody. Novinkou a snad i novou tradicí bude první Grand Prix Náchod, tedy velká cena Náchoda, která se pojede o víkendu 16. – 17. června. Tento závod bude i jako oficiální warm-up na mistrovství republiky, které se v Náchodě pojede poslední prázdninový víkend 1. – 2. září. Pro vytrvalce bude připraven nový vytrvalostní závod (pravděpodobně) na 24 hodin, tedy pokračování Krakonošovi 24 hodinovky, ale na přání závodních týmů na asfaltu za umělého osvětlení, které v Náchodě plánujeme letos na jaře vybudovat.

Termíny závodů na dráze v Náchodě v létě 2012

19. 5. – OPEN Tour
26. – 27. 5. – 24 hodinovka
16. – 17. 6. – Grand Prix Náchod
30. 6. – OPEN Tour
11. 8. – OPEN Tour
1. 9. – 2. 9. – MČR ET 2012
15. 9. – OPEN Tour

Grand Prix Náchod

Nový velký závod pro všechny závodníky s bohatým víkendovým programem, sobotním společným večerem u opékaného selátka, večerní ježdění za umělého osvětlení, vše včetně ubytování v areálu. Taková bude první velká cena Náchoda, která bude velkou událostí pro všechny nadšence do tohoto hobby sportu. Závod bude pravděpodobně zařazen do seriálu OPEN Tour 2012.

Veřejné ježdění každý týden

Kromě naplánovaných závodů, které byly právě odtajněny, budete moci využívat dráhu v Náchodě každý týden ve stanovený den. Pravidelné jízdy začnou od května, možná i dříve. K dispozici budou i modely k zapůjčení.

Co chceme letos vybudovat

Jak již bylo prozrazeno, letos vybudujeme osvětlení dráhy, aby se mohla využívat i ve večerních hodinách. S tím souvisí i zastřešení tribuny, na niž bude umístěno několik světel. Třetí významnou inovací letošního roku bude dobudování krytého depa s pevnými stoly a lavičkami. Možná se podaří upravit i nájezd do areálu tak, abychom mohli otevřít druhé parkoviště v areálu přímo u depa.

Takové jsou v kostce plány na náchodské dráze. Pokud byste měli jakýkoliv dotaz či se chtěli na dění na dráze v Náchodě podílet, neváhejte nás kontaktovat na mailu benes@rcmag.cz nebo telefonu 608 815 564.

Těšíme se se všemi v Náchodě na viděnou!