Novinky od Serpentu

Jan Domanský


S nadcházející letní závodní sezónou přichází holandská firma Serpent hned se dvěmi novinkami, a to s inovovanou buggy S811 Team Edition a S411 Team Edition. A co se nám na modelech změnilo?

""

Po dobu celé loňské závodní sezóny byla S811 testována teamovými jezdci jako například jedním z předních světových jezdců Billy Eastonem, který se mimo jiné podílí kompletně na vývoji tohoto podvozku a vychytává do nejmenších detailů funkčnost, spolehlivost a praktičnost tohoto podvozku. Překvapení na Vás čeká již po otevření krabice, jelikož zjistíte, že v kompletu S811TE kupujete model s převážně tunikovými díly, mezi které patří tvrzené hliníkové přední i zadní parohy, čepičky tlumičů z tvrzeného hliníku, prachovky na zadní kardany a nové nízkoprofilové křídlo, které při skocích nechá vaši buggy v naprostém klidu. A se kterými inovacemi to vlastně přišli? Inovací prošlo uložení hrušek diferenciálů nyní již s označením V3, které je opatřeno opravdu solidními ložisky (13x19x6 a 8x19x6), k tomu přidali novou konstrukci ozubení hrušek, inovované náboje kol osazeny opět většími ložisky oproti původní verzi. Inovací prošly i zatáčecí bloky a spousty dalších drobností, na které se můžete informovat u výhradního dovozce této značky www.profimodel.cz. Co říct na závěr k modelu S811TE získáváte profesionální závodní buggy, kterou po sestavení můžete postavit na závodní rošt a dát se do boje o přední příčky, jelikož s modelem S811TE získáváte auto na špičkové úrovni, a to všechno za bezkonkurenční cenu, která byla stanovena pro český trh na 11990,-Kč včetně DPH.

""

A s čím se může pochlubit nová S411 Team Edition? I u tohoto modelu se na vývoji podílí přední světoví jezdci např: Marc Fischer, Michael Salven.

V České republice s modelem S411, také jezdí špičkový jezdci například Michal Blahovský, který má již nejedno vítězství s tímto podvozkem za sebou. A co obsahuje verze S411 TE? Nové tlumiče s membránami, top-deck flex 2mm, šasi 2,25mm, karbonový držák Li-Pol baterie, nové vnitřní ozubení diferenciálu, které zajistí ještě hladší chod, věští molitanový nárazník, dlouhý zadní stabilizátor s možností nastavení více poloh a nový snadno nastavitelný ackerman. Model S411 TE je opět model, který po sestavení dokáže ihned oproti jiným modelům konkurovat a atakovat první příčky, jelikož v základu je v modelu použito mnoho tuninkových dílů. Cena modelu je stanovena pro český trh na příjemných 11800,-Kč včetně DPH.

Firma Serpent je na světovém trhu jednou z TOP firem vyrábějících profesionální podvozky RC aut pro většinu kategorií. Její úspěchy spočívají i v tom, že majitel a vývojáři naslouchají lidem jezdícím s těmito modely a snaží se pokaždé vyhodnotit názory a nápady, s kterými přijdete třeba právě Vy. Pro český trh se o Vás postará firma Domanský s.r.o. Prodimodel.cz, kde to nekončí nákupem modelu. Teamoví jezdci Vám rádi na závodech poradí s nastavením modelu, ale i s ostatní technikou. A pokud by se Vám něco rozbilo, tak ani to rozhodně není žádný problém firma Profimodel.cz má 99% náhradních a tuninkových dílů skladem a snaží se zajistit dodávky na většině závodů v České republice.

Oba tyto modely by měli být k dostání v druhém březnovém týdnu a doufáme, že již budou ke zhlédnutí na závodech Open Challenge Brandýs konaném 17.3.2012 V Brandýse nad Labem v ulici Kostelecká 1776, na které Vás tímto i zve. V závodě se pojedou kategorie TC 1/10 Open, 1/10 Hobby, 1/10 Gt a Formule 1 a věřte, že je to velice pěkná podívaná.

S pozdravem Teamový jezdec Czech SERPENT Teamu Vláďa Patočka.