Expedice Křížová cesta

Josef Sperát


Na další expedici byla chuť zase veliká a tak se domluvila další akce, která padla na sobotu 10.12.2011. Jak jinak jsme samozřejmě nestíhali, páč nás zradila technika, ale na místo srazu jsme dojeli 10:10. Zde už čekalo několik členů s modely nachystanými vyrazit.

Za chvíli i my jsme byli připraveni a hurá na Křížovou cestu. Nejdříve jsme šli po rovince, ale záhy se cesta změnila v hezké stoupání. Bylo nás akorát a v kolektivu vládla pohoda, při které svítilo sluníčko jak na jaře i když počasí hlásalo déšť.

V polovině cesty byl lehce náročnější, ale za to krásně členitý skalnatý terén, kde jsme asi zde strávily nejvíce času. Po došplhání nahoru jsme pokračovali až k místu, kde stával kdysi kostel. Zde proběhla svačinka a malý pokec mezi členy a za chvíli jsme pádili zpět, kde na nás čekal zase ten parádní terén.

Zde jsme si vyhráli nejvíce. Expedice se zúčastnili i dva menší kolegové, kteří se střídali u vysílačky v řízení modelu. Během cesty se nafotilo spoustu fotografií a udělalo spoustu videa. Takže vás nebudu už zdržovat čtením, ať se můžete kouknout na to nej z téhle sobotní expedice u brněnské přehrady