Expedice Lysá Hora

Josef Sperát


Jednoho dne se objevil na fóru nápad udělat expedici na Lysou horu. No domluva byla velice rychlá s jedním kolegou a už nezbývalo nic jiného, než se chystat na tak zajímavou akci.

Neděle tu byla velice rychle a už jsme v 6 hodin ráno vyráželi směr Beskydy. Cesta utekla velice rychle a při příjezdu na parkoviště jsme už viděli dvě autíčka. Sešlo se 6 autíček a celkem nás bylo 9 členů výpravy.

Vyrazili jsme směr vrchol v 8:30. Hned na začátku na nás čekalo stoupání a to se táhlo až na samotný vrchol. Během cesty se prováděla oprava asi jen dvou modelů a výměny baterií byla samozřejmostí.

Počasí nám přálo a o veliký zájem turistů, kteří naše modely obdivovali, nebyla nouze. Byly pořizovány fotografie i videa jak mnou, tak i jiných modelářů. Zhruba ve 14:00 jsme byli na vrcholu a po malém focení jsme si zalezli na teplé jídlo do jedné z restaurace. Po zahřátí jsme vyrazili směrem dolů a cesta vedla jinou trasou. Bohužel se od nás jeden model odpojil a modelů bylo jen 5. Na parkovišti u hotelu jsme byli cca v 17:30.

Celá expedice se dala zajet s třemi LiPo akumulátory o kapacitě cca 5000 mAh.

 

Další video je z produkce uživatele Youtube: jandobese