Osmnáctinové formule na prahu sezóny

Luděk Aschenbrenner


Uplynulým víkendem odstartovala nová osmnáctinová sezóna která přináší po letech jakési stagnace snad nový a svěží vánek do této nesporně zajímavé a přitom velmi levné závodní kategorie. Díky úsilí Vládi Vomlela, Petra Nesládka a Karla Martince a dalších osmnáctinových nadšenců tu máme nový seriál závodů malých měřítek (jezdí se ještě taky čtyřiadvacetiny) s názvem Česko-Moravský pohár.

Rozsáhlou reportáž Karla Martince z prvního závodu seriálu který se jel 15.10 ve Zlíně a  ze které  jsem si (snad se kluci nebudou zlobit) vypůjčil formulové  titulní foto  naleznete zde.

Jelikož se na tomto závodě podařilo odjet historicky druhý závod osmnáctinových formulí a pro další akce seriálu je příslib zvyšující se účasti zařadil jsem aktuálně do nabídky e-shopu komponenty vhodné na stavbu osmnáctinové 2WD formule. K dispozici jsou vedle přestavbového kitu Scalpel-F1, který navrhl Lukáš Diblíkm, také další universální prvky jako kola, disky, mechové pneu, bloky řízení, motorové nápravnice, kompletní zadní osa s diferenciálem a pochopitelně také karoserie. To vše je předzvěst od loňska  připravované  kompletní stavebnice formulového podvozku 1/18 z produkce ALSracing. Vedle toho již velmi brzy spatří světlo světa také další z plánovaných konverzí a to přestavbový set vycházející z dílů modelu Xray M18 na kterém pracuje rovněž Lukáš Diblík.

Více informací naleznete níže na tomto odkazu včetně linků na možnost zakoupení.