Česko-Moravský pohár Micro

Petr Nesládek


Dohromady 5 pořadatelů, na jejichž drahách a v jejich režii se pojede celkem 12 závodů z nichž 6 výsledků si každý započítá do konečného pořadí.

Doufáme, že po několika slabších letech nastává ten pravý čas k oživení micro měřítka. A to jak zpřístupnění a větší účasti kategorie Stock-2WD, tak úplně novou kategorií – F1, novou variantou motorů pro Stock kategorii – motoru Ammo 2650 – jako výkonově naprosto rovnocenné varianty motoru MIG 280 racing – které jsou obě pro Českomoravský pohár povoleny.

To hlavní, co si ale od  tak velkého seriálu závodů slibujeme, je pohodové zazávodění a výběr z několika tratí a míst kde se micro měřítko jezdilo a je stále podporováno. Doufáme v hojnou účast celé řady jezdců z Moravy a snad i poloviny Čech, možná účast nových tváří, ale hlavně pro každého možnost najít si toho svého soupeře, se kterým se sveze a zazávodí si naplno a přitom v pohodě a s radostí.

Do seriálu nejsou započítány všechny závody všech seriálů micro měřítka, takže v našem kalendáři najdete pod jednotlivými kategoriemi jak jednotlivé seriály, tak zvlášť v kategorii CM-pohár závody, ketré ase započítávají do Česko-Moravskéího poháru.

Samozřejmě u nás najdete i definitivní propozice, s „téměř“ úplným zněním pravidel – každý pořadatel má v nich stále ještě prostor, pro vlastní zvyklosti.

Pro RCEJ-pohár, včetně závodů ČM-poháru najdete přihlášky na našich stránkách  správy přihlášek a výsledků, kde najdete i výsledky jednotlivých závodů a celého seriálu. Pro další pořadatele umožníme přihlášky u nás podle individuálního zájmu.

Do seriálu Česko-Moravského poháru , tak i celé zimní sezony přejeme všem závodníkům hodně štěstí, a zejména radosti ze závodění.