Závod KWC – asfaltová extáze v Bosonohách

Drahoslav Hejtmánek


Do dneška jsem měl pocit, že skvělé poježdění letos mám už za sebou – GP ve Slavkově. Po dnešním dni jsem však musel tento pocit přehodnotit. První závod a vůbec ježdění na novém asfaltovém povrchu ukázal , že volba povrchu byla opravdu víc než dobrá. Perfektní grip už od prvního okamžiku, no prostě paráda. Pro první závod jsme zvolili pro kategorii RACE nejrychlejší variantu tratě a pro kategorii SPORT delší .. s průjezdem zatáčkou nazvanou „klíčová dírka“ , takže v jednom závodě se jelo na dvou variantách dráhy. V obou kategoriích bylo sice „jen“ 10 jezdců , resp. ve SPORT 11, kdy se SPORTY jel i Sváťa Hájek se Spadou. Vzhledem k počtu jezdců se jely 4 kvalifikační jízdy. Ve Sportech získal TQ Michael Zagora, následován Tomem Hejtmánkem. V Race TQ získal Michal Jansa před Davidem Dohnalem.

Přestávka před finálovýma jízdama se trochu protáhla , protože Saša, Karl a další makali na svých modelech a nějak nestíhali. Nakonec o co jde .. přeci o zábavu a tak se na nějakou tu dvacetiminutovku nehledí.

Finále SPORT :
Po startu šel do vedení hned Míša následován Patrikem , Tomem a Sašou. Postupem doby Míšu, Patrika postihly drobné technické potíže a tak šel do vedení Tom následován Sašou.

Finále RACE :
Miša hned od startu jel za svým cílem … zvítězit, následovala ho smečka, ve které jsem se do prvního tankování držel i já. Jenže motoru víc chutnalo než bych si přál a tak první nucené tankování bylo už v 4.40 min. Ale jak to chodí, ve vysokém tempu se nějaká ta chybka udělá. A tak poklička a po dopadu už auto nejelo tak dobře. Po pár kolech pak už prakticky nejelo vůbec .. důvod byl prostý – zadní řemínek neměl jediného zoubku. A tak finále pro mě po cca 15 min. skončilo.Problémy měl taky Luboš a pak ještě odpadl ve 20 min. mladý Sváťa.

Co bych ličil , nakonec výsledky hovoří za vše. Níže máte linky na:

RACE a SPORT