XCEED MECHOVÉ PNEU PRO FORMULE A WORLD GT

ing. Radovan Bryx


Firma XCEED před nedávnou dobou uvedla na trh širokou škálu mechových pneumatik pro kategorie Formule 1a World GT. Nyní jsou dostupné i v ČR.

Mechové pneumatiky se nabízejí po dvou kusech v každém balení a to zvlášť pro přední i zadní nápravu. Protože firma XCEED ví, že asfalt i koberec si vyžadují odlišné chování pneumatiky a ne vždy postačí univerzální směs, nabízí jak pro formulové tak pro World GT mechovky varianty zvlášť pro koberec a zvlášť pro asfaltové povrchy.

Pozn. Obecně se kvalita mechové pneumatiky dá určit dle množství přírodního kaučuku v mechové směsi. Čím více kaučuku je ve směsi obsaženo, tím lepší vlastnosti následně pneumatika má. Samozřejmě kvalitu a jízdní vlastnosti ovlivňují i výrobní postupy a nesporně také ráfek, ovšem kvalita mechové směsi je zásadní.

Všechny typy pneumatik jsou nabízeny ve třech tvrdostech – soft, medium a hard. Mechová směs je nalepena na černém ráfku.

Formulové mechovky jsou určeny svými rozměry nejen pro formulové podvozky Tamiya F103. Zajímavostí je, že formulová mechovka se skládá z vnitřního a vnějšího prstence, vnější je vyroben z mechu používaného v kategoriích 1/8 a 1/10, zatím co vnitřní je vyroben z mechu pro kategorii 1/12.

World GT mechovky mají univerzální rozměry a tak je osadíte téměř na všechny podvozky této kategorie.

Ceny mechových pneumatik pro formulové voze začínají na 349 Kč , World GT potom začínají na 299 Kč.

Pneumatiky můžete zakoupit ZDE.