Oprava servo saveru u Hot Bodies Cyclone TC

Igor Vlahovič


Po nárazu mi praskla hliníková část servo saveru na podvozku Hot Bodies Cyclone TC. Konkrétně se zlomil závit na jedné z částí. Zhruba 2 mm závitu zůstalo v mističce saveru, která drží pružinu. Podařilo se mi dostat zbytky závitu z misky, ale závit na držáku saveru se zkrátil a nebylo možné již použít pružinu, která nedovolovala našroubovat misku na závit.

Jedinou možností, která mne napadla, bylo zkrátit pružinu samotnou. To jsem provedl bruskou. Pak již nebyl problém sestavit zpět celý servo saver. Vypadalo to na první pohled dobře, ale…

Po smontování nebyla spodní podložka (mistička) na spodním platu, ale více ve vzduchu. A tak v řízení byla vůle na strany. To mi jasně napovědělo, že model nepojede rovně a budu ho „lovit“  na trati.

Jak jsem předpokládal, tak se i vyplnilo. Díky neukotvenému saveru jsem model musel uklidňovat při nájezdu na rovinku, při akceleraci opět model měnil směr jízdy. Nebylo to neřiditelné, závod bych s tím dokončil. Ovšem pocit z jízdy špatný.

Takže tento pokus se nakonec ukázal jako nouzové řešení a mnozí by našli jiný způsob. Ale o tom to modelaření taky je, ne ?

Na cestě už je originální  saver HPI, který zase vrátí vše do 100% stavu. Závod se totiž pomalu blíží.