Zkušenost s RC soupravou Carson Reflex Wheel

Martin Pavlík


Před nějakým časem jsem se stal majitelem vysílačky Carson Reflex Wheel LCD 2,4 GHz. Do té doby jsem byl majitelem základní vysílačky, kterou obsahuje RTR set. Říkal jsem si, že nemám nějaké vyšší ambice v podobě profesionální kariéry a tak mi krystalový vysílač stačí. Já osobně tyto ambice nemám, myslím že chci rozhodně jezdit jen pro radost a nemíním nacpat do zařízení desetitisíce.

Po pár jízdách mi začali dvě věci, opravdu hodně vadit. Jednou z nich je nemožnost nastavení EXPA, takže auto neustále lovíte po trati, protože udržet ho na rovince v přímém směru je nad lidské síly a druhá je výměna krystalů pří jízdě více jezdců s tímto typem vysílače.

Já vím, namítnete, že dnes má většina DSM vysílačky a není třeba to řešit, ale když jedete půl hodiny na dráhu a tam zjistíte, že ten co tam teď začal jezdit má 27ku jako Vy a baterku má na další hodinu a vy nemáte lopatu abyste ho po usmrcení mohli zakopat  :-), …tak to naštve. Právě z těchto důvodů jsem začal pátrat po nějaké RC soupravě, která by byla DSM se základními funkcemi.

Náhoda tomu chtěla, že firma Carson vydala Reflex Wheel 2,4 GHz s LCD displayem. Igorovu recenzi jste již mohli přečíst, takže já vám sdělím pouze amatérské poznatky. Vysílačku jsem pořídil ve firmě Reichard a tento týden ji vyzkoušel.

Spárovaná byla vcelku bez problému, příjemné bylo, že je na 4 AA baterie, na rozdíl od základní, která je na 8 článků AA. Potěšilo mě to taky z důvodu toho, že mám nabíječku na 4 AA a tím pádem si baterky nabiji najednou, což je podle mě super. Jinak váhově je +-  srovnatelná. Majitelé kufříků ocení, že nemusí oddělávat anténu, kterou má základní vysílač, protože tady anténa není. Tedy je, ale napevno a krátká. No a teď hlavní + a tím je nastavení EXPA. Jedním slovem paráda, auto drží stopu a ani se nehne. Tak podle mého názoru pokud chcete DSM vysílač, který má všechny POTŘEBNÉ funkce a je za opravdu lidovou cenu – tak je Carson 2,4, kterou distribuuje firma Reichard může být dobrou volbou. Jasně,  vysílačka nemá funkce top konkurentů, ale ruku na srdce – kdo potřebuje takové údaje jako je sledování teploty motoru za jízdy apod. Myslím, že vysílač má všechno co opravdu potřebujete a reálně využijete. 

Podotýkám, že se jedná o pocity, nikoliv o technické hodnoceni a srovnávání s konkurencí (která v této cenové hladině stejně ani není).