Zimní pohár F1 informace

Antonín Hráček


<p>
Na základě dotazů, připomínek a snad i přání účastníků a příznivců seriálu F1 GP EJ, jsme se rozhodli pro vypsání zimní obdoby závodů formulí F1. Po domluvě s <!– separe –>vedením klubu RC Zlín a organizátorem seriálu XRAY Challenge Martinem Kořínkem, se nám jako nejvhodnější alternativa jeví zařazení závodů formulí do seriálu těchto soutěží, jejichž zimní části se pojedou v Želechovicích a v novém prostředí v Holešově. První závod bude 23.10.2010 v Želechovicích.
</p>
<p>
Pořadatel: RC klub Elišky Junkové Zlín
</p>
<p>
Stavební a technická pravidla:
</p>
<p>
Podvozek: libovolný formule &#8211; 2WD &#8211; M 1:10
</p>
<p>
Karoserie: polomaketa formule F1 – dle skutečného vzoru
</p>
<p>
Motor: elektro – libovolný
</p>
<p>
Pneu a mazání: případná omezení dle pořadatele závodu, jinak libovolné
</p>
<p>
Baterie: libovolné
</p>
<p>
Rozměry: min. šířka předních kol: 30 mm
</p>
<p>
min. šířka zadních kol: 35 mm
</p>
<p>
max. šířka zadních kol: 50 mm
</p>
<p>
max. šířka modelu ( přes kola ): 205 mm
</p>
<p>
Soutěžní pravidla :
</p>
<p>
Současný soutěžní systém v kategoriích elekter je prakticky téměř všude stejný. Tři rozjížďky a tři finálové jízdy v každé kategorii. Dle výsledků z rozjížděk jsou závodníci rozděleni do finálových skupin. Do konečného hodnocení se každému soutěžícímu započítá součet dvou nejlepších finálových jízd. Závodníci z &#8222;A&#8220; finálové skupiny obsadí celkově 1. až 8., v &#8222;B&#8220; finále 9. až 16. místo, v &#8222;C&#8220; skupině může být vítěz této skupiny maximálně na sedmnáctém místě.
</p>
<p>
Rozdíl oproti stávajícímu systému bude v tom, že pro konečné hodnocení v závodě formulí F1 bude rozhodující celkový počet odjetých kol ze dvou nejlepších finálových jízd v jednotlivých finálových skupinách, bez ohledu na to, ve které finálové skupině ho jednotlivý soutěžící zajel. Tak i závodníci např. z finálové skupiny &#8222;C&#8220; se mohou umístit na předních místech. A samozřejmě taky opačně.
</p>
<p>
Závodů XRAY Challenge se v tomto zimním období pojede sedm v Želechovicích a devět v Holešově. Z těchto šestnácti soutěží se do seriálu ZP F1 bude každému soutěžícímu započítávat maximálně sedm jeho nejúspěšnějších výsledků z jednotlivých závodů. Závodník ale musí absolvovat minimálně jeden závod na druhé dráze (výsledek z tohoto závodu se mu nemusí do celkového součtu počítat). Po každém odjetém závodě bude na webu zveřejněno průběžné pořadí.
</p>
<p>
V každém jednotlivém závodě budou soutěžící bodově ohodnoceni. Při závěrečném hodnocení seriálu – v případě rovnosti bodů několika závodníků – rozhodnou o pořadí pomocné body. Ty se budou počítat z celkového počtu závodníků na jednotlivém závodě. Pokud i tady nastane shoda, rozhodne počet závodů, kterých se jednotlivý soutěžící aktivně zúčastní.
</p>
<p>
Na posledním závodě XRAY Challenge &#8211; 9.4. v Želechovicích – bude provedeno vyhodnocení ZP F1 s předáním diplomů, pohárů a cen.
</p>
<p>
Body dle umístění : 1.místo 15 bodů
</p>
<p>
2. 13
</p>
<p>
3. 11
</p>
<p>
4. 9
</p>
<p>
5. 7
</p>
<p>
6. 6
</p>
<p>
7. 5
</p>
<p>
8. 4
</p>
<p>
9. 3
</p>
<p>
10. 2
</p>
<p>
11&#8230;&#8230; á 1
</p>